Yolcu360 Blog

İzmir’de 3 Şirin Köy

İzmir’in kendisi başlı başına bir cevherken, ayrı özelliklere sahip birçok köyünün de olduğu pek bilinmez. Özellikle arabayla ege turu yapacaklar için İzmir köyleri mutlaka gezilmeli. Zaman içerisinde gelişip değişse de hem tarihsel hem de kültürel birikiminden, adetlerinden, çevresinden uzaklaşmamış şirin mi şirin köyleri de var İzmir’in. Ailecek haftasonunu geçirebileceğiniz, yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz, tarihi ile ilgilenebileceğiniz kısacası her tür turizm biçimi bakımından sizi doyurabilecek nitelikteki bu köyleri gözden kaçırmayacağınızı umarız. Öyleyse sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak İzmir’de 3 şirin köy için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Ildır Köyü Hakkında

İzmir’de 3 şirin köy arasında bulunan Ildır Köyü ve İzmir Adanan Menderes Havalimanı arası 80 km. Ege’nin tam kıyısındaki şirin köylerden biri olan Ildır’da denize girebilir, dalış yapabilir, enfes balık sofralarını şaşıracağınız kadar uygun fiyatlarla tadabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com ile hızlıca bakıp, uygun fiyatla araba kiralama yaparak Ildır’a gidebilirsiniz. Yaz aylarında mutlaka görülmesi gereken bir cennet Ildır.


Bu arada Ildır’ı ve çevresini gördüğünüzde çok tanıdık gelebilir. Tanıyorsunuz da zaten. Son dönemde televizyonlarda yayınlanan Fatmagül’ün Suçu Ne?, Hayat Sevince Güzel ve Kalbim Ege’de Kaldı dizileri bu çevrede çekilmiş. Bu dizilerde gördüğünüz o güzelim yerleri kendi gözlerinizle gördüğünüzde ne kadar çok şey kaçırmış olduğunuzu da anlıyorsunuz.

Ildır’da Gezilip Görülecek Ne Var?

Ildır’da ilk gezmeniz gereken yer Erythrai antik kenti. Tunç Çağı’na kadar giden bir tarihçesi var. Yani nereyi kazsanız tarihi eser bulursunuz manasına geliyor. Köyün hemen üstündeki tepede yer alan Giritlerden kalan antik kent ziyarete açık durumda. Kent içerisinde birçok medeniyetin izleri açıkça görülüyor. Unutmadan belirtelim, Erythrai’den gün batımı da muhteşem. Platon’un  “Dünya’da görülebilir en güzel günbatımı Erythrai’dadır” cümlesinin doğruluğuna emin olacağınız kadar muhteşem hem de.


Köy içerisinde yürüyerek dolaşın mutlaka. Her bir köşeyi döndüğünüzde içinizi ısıtacak denli samimi bir yer olduğunu anlayacaksınız. Acıktığınız zaman tadabileceğiniz özel lezzetler de mevcut. Enginarlı Midye Dolması köyün favorisi.

Enginarlı Midye Dolması

Envai çeşit balık yemeği de alternatifler içerisinde. Ildır Lokmasını da denemeden ayrılmayın köyden. Bir de şifalı olduğu bilinen Şıpıldak Otu’ndan bolca bulabilirsiniz burada. Çünkü yetiştiği tek yer Ildır.

Birgi Köyü Hakkında

İç kesimde, Ödemiş ilçesi sınırlarında yer alan Birgi Köyüne, araçla ulaşım kolay. Arabayla İzmir Adnan Menderes Havalimanı Birgi arası 1 saat 35 dakika. Bozdağ’ın eteklerinde yer alan ve M.Ö.2000’li yıllara uzanan tarihsel birikimi, ahşap pencereli taş evleri, asırlık çınarlarıyla enfes bir görünüm sunuyor. Doğa aşıkları bu köyü mutlaka görmeli. Hatta baharda Birgi’de konaklama yapmalı. Güvenle kamp bile kurmayı düşünebilirsiniz Birgi’de. Çünkü halkı tertemiz Ege Köylüsü.


Dervişağa Cami, Ulu Cami, Birgi Türbesi ile Sandıkoğlu ve Çakırağa Konakları mutlaka görmeniz gereken tarihsel yapılar. Yeşillikler içerisinde rengarenk, başka bir dünya oluşmuş Birgi’de. Gözlerinizin bayram edeceği nitelikte bir seyirlik sunan Birgi’den yöresel lezzet, Töngül pidesini deneyimlemeden ayrılmamanızı öneririz. Bu arada Birgi’nin tarihi mirası o kadar değerli ki, her yıl burada arkeolojik kazılar yapılıyor ve bu kazıların pek çoğuna da Avrupalı üniversiteler sponsor oluyor.

Birgi Köyü Gezi Rehberi için tıklayın.

Şirince Köyü Hakkında

Kıyamet derken, Gülben Ergen’in evlendiği enteresan mekan derken epey bi ünlendi Şirince. Ama esas şöhreti, içinde saklı. Hala gitmediyseniz, hala görmediyseniz mutlaka uğramanız gereken bir yer Şirince. Selçuk ilçesine bağlı köye ulaşım da çok kolay. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle 1 saatte Şirince’desiniz. Şirince’ye gelmeden Selçuk’u da gezebilirsiniz.


Bağcılık ve doğal olarak şaraplarıyla, restore edilmiş muhteşem görünümlü Rum evleri ile öne çıkıyor. Aziz John Baptist Kilise’si köyün en önemli tarihsel yapısı. Şirince’nin tepesi diye tabir edebileceğimiz bir konumda yer alan kiliseden köyü izlemek gibisi de yok hani. Oraya kadar çıkmışken kilise avlusundaki kafede bulabileceğiniz Mürver Şurubu’nu denemeden geçmeyin. Arnavut kaldırımlarında dolaşarak saatler geçirebileceğiniz Şirince’de yöresel meyve şarapları da ilginizi çeker mutlaka. Mahzenlerde özel olarak tadabileceğiniz şarapların envai çeşidi burada mevcut. Her daim açık köy pazarında da ev yapımı sabunlar, el işi ürünler ile zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin pek çok çeşidi mevcut.

Şirince Gezi Rehberi için tıklayın

İzmir Araç Kiralama

Öncelikle İzmir Havalimanı araba kiralama fiyatlarına ulaşmak için yolcu360.com ana sayfasındaki rezervasyon modülünü kullanabilirsiniz. Sistem, güncel olarak İzmir Havalimanı rent a car firmalarının müsait araçlarını listeler.  Böylece İzmir Adnan Menderes Havalimanı kiralık araç listesi önünüzde derli toplu ve detaylı bir şekilde  görülebilir. Ayrıca araçların marka, model, renk, yakıt türü, şanzıman tipi, ne kadar yakacağı, kaç km’de olduğu, hangi fiyata kiralanacağı, hangi firmadan kiralandığı özelliklerini de görebilir buna göre karar verebilirsiniz. Dilerseniz İzmir merkez araç kiralama seçerek merkez semtlerindeki kiralık araçları listeleyebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havaalanı kiralık araba fiyatlarını karşılaştırdınız. Size uygun bir araç seçtiniz. Peki yolcu360.com sayfası alışveriş için güvenli midir ya da neden bu siteden kiralayayım diye aklınıza sorular takıldı. yolcu360.com sitesi online araç kiralama modülü Uluslararası Güvenlik Sertifikasına sahiptir. Ayrıca İzmir Adnan Menderes Havalimanı kiralık otomobil listesine bakarak pratik bir şekilde karar verdiğiniz aracı kiralarken de ödeme de kolaylık yapıyor.

Yorum ekle